Manuele Praktijk Stouwie - Mijn Praktijk
Manuele Praktijk Stouwie - Shiatsu- en massagetherapie
Even voorstellen
 
 
Mijn naam is Mischa Stouwie.
Ik ben geboren op 13 december 1972 in Oldehove.
Mijn praktijk is gebaseerd op het feit dat de behoeften van de klant van het grootste belang zijn. Mijn taak als Manueel Praktizijn® is daarom volledig toegewijd om aan deze behoeften te voldoen. Als gevolg hiervan bestaat een groot deel van mijn cliënten uit terugkerende cliënten.

 
 
Wat doet een Manueel Praktizijn®
 
Het diploma Manueel Praktizijn® kwalificeert de bezitter als therapeut. De opleiding Manueel Praktizijn® is door de Fong geaccrediteerd als HBO opleiding aangevuld met het meest recente diploma medische basiskennis volgen de Plato normering.
 
Dit houdt in dat ik met verschillende therapievormen een behandeling kan samenstellen om uw lichamelijke klachten te behandelen.
Shiatsu blijkt uit ervaring een behandelvorm die intensiever is dan reguliere massage behandelingen.

Bent u geïnteresseerd? neem dan contact op voor een afspraak.
Dit kan telefonisch of via het formulier op de volgende pagina.
Hier staan alle contact gegevens.
 
Dit zijn de massage-therapieën en hun toepassingsgebieden.
 
 *Klassieke Massage
 
Het woord massage is ontleend uit het Frans, maar heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord -mass- betekent "onderzoekend aanraken". Ook veel namen voor de gebruikelijke massage-technieken zijn aan het Frans ontleend: effleureren, pétrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massage vorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde.
Deze vorm van massage valt niet onder de categorie "therapeutische behandeling", en wordt daarom niet door de zorgverzekeraars vergoed.
 
Toepassingsgebied:
 
Klachten waarvoor klassieke massage kan worden toegepast zijn onder andere bij:
 
    * pijn
    * stress
    * spanning
    * te hoge spier tonus
    * lokale storingen in de weefselspanning
    * storingen in de lichaamsbeleving
    * aspecifieke vermoeidheid
 
Segmentale Massage Therapie
 
Storingen in inwendige organen kunnen in de huid tot uiting komen door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone. Verklevingen en intrekkingen zijn in dit verband ook bekende symptomen. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige contractie, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat. Deze symptomen hoeven echter niet altijd te wijzen op een orgaan afwijking. Het zenuwstelsel en het inwendige klierensysteem werken altijd als één samenhangend geheel. Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen verstoord worden. Deze worden immers ook aangestuurd door het zenuwstelsel. Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken. De oorzaak van het symptoom ligt dan niet in een orgaan of spier maar bijvoorbeeld in een slechte arbeid rust verhouding of psychosociale problemen.
 
* Shiatsu Ryoho
 
Shiatsu Ryoho betekent "vingerdruk therapie".
 
Shiatsu is een holistische therapie. Dit betekent dat bij de behandeling van een cliënt altijd alle aspecten van de cliënt en zijn aandoening in aanmerking worden genomen. De werking van shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van een shiatsu behandeling is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht. Door deze combinatie van elkaar versterkende effecten worden vitaliserende processen in het lichaam geactiveerd die de basis vormen voor een goede gezondheid.
 
Klachten die met shiatsu therapie kunnen worden bestreden, zijn onder andere:
 
    * Fibromyalgie
    * rsi, ook wel: "kans"
    * rugpijn
    * hoofdpijn
    * tennisarm, werpers- en/of golfers arm
    * menstruatie klachten
    * maag- en darmklachten
    * nek- en schouderklachten
    * klachten ten gevolge van stress
    * hooikoortsklachten
 
Whiplash patiënten ervaren shiatsu-therapie ook zeer positief. Voorts wordt shiatsu veel toegepast bij afbouw van stress en ter algemene ondersteuning van de gezondheid.

En uit ervaring kan ik melden dat fibromyalgie ook prima te behandelen is.

 
* Voetreflexologie
 
Voetreflexzonetherapie is een ervaringstherapie. Toepassing van deze behandelmethode blijkt zeer goede resultaten te geven. Ook in gevallen waar andere therapieën geen succes hebben gehad. Bij onderzoek van de voeten blijkt dat vooral op de voetzool zones voorkomen die corresponderen met de organen in het lichaam. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijkt sterk op het patroon van de organen in het lichaam. Er bestaat geen eenduidige verklaring waarom het lichaam op deze wijze op de voeten wordt geprojecteerd. De ervaring leert echter dat een goede voetreflexbehandeling een krachtige stimulans kan zijn waardoor het lichaam in balans komt. Daardoor kan het zelf helend vermogen van het lichaam zijn werk doen.
 
* Metamorfosemassage
 
Metamorfose massage is een zachte manier van masseren die zorgt voor zelfgenezing en herstel van de innerlijke balans. Door aanraking van deze subtiele massage komt van binnenuit de verandering op gang. Bij deze behandeling worden de reflexgebieden van de handen, het hoofd en de wervelkolom op de voeten zeer subtiel gemasseerd. De reflexzone van de wervelkolom correspondeert met de prenatale periode waarin de basis en het bewustzijn wordt gelegd voor ons fysieke, spirituele en emotionele leven. Door deze gebieden te masseren kunnen blokkades worden opgeheven die al voor de geboorte zijn ontstaan. Vanuit deze behandeling komt er nieuwe levenskracht vrij en kom je dichter bij je ware zelf, zodat je kunt worden wie je in wezen bent.
 
Het is een zeer aangename en ontspannende massage met een diepe werking.
Persoonlijke hygiëne wordt op prijs gesteld.
 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint